Стриите представляват фини червени линии, които се се развиват в бели ивици, покрити с тънка кожа. Никога няма да се отървете от тях, но те могат да станат по-малко забележими с течение на времето.

Стриите могат да изглеждат неприятно, особено на открита кожа, например на предмишниците в близост до подмишниците и на вътрешната част на бедрата или коленете.

Много продукти за красота се рекламират, като обещаващ и надежден продукт срещу техното премахване. Но защо да губите пари за скъпи лосиони и кремове, когато можете да си ги направите сами у дома?

Ето няколко рецепти за естествени стрии или може да изберете готов крем за стрии от Palmer’s

Смесете 2 чаени лъжички настърган пчелен восък, половин чаша масло, какао, ч.л. лъжица масло от кайсиеви ядки, чл. лъжица течност витамин Е и масло от метличина. Загрейте всички съставки, докато восъкът се разтопи напълно. Оставете сместа да се охлади и изсипете в плътно затворен съд. Съхранявайте крема в хладилника.
Смесете 1/2 чаша зехтин, 4 капсули витамин Е (пробийте капсулите и изцедете течността), 2 капсули витамин А и 1/4 чаша чист гел от алое вера. След като смесите добре всички съставки, ги изсипете в херметически затворен съд. Съхранявайте това лекарство в хладилник. Нанесете това, като масажирате сместа във вашите стрии.
Смесете 30 мл от едно от бадемовото, жожоба или авокадовото масло с 5 капки масло от лайка и 7 капки лавандулово масло. След смесване нанесете върху стрии. Съхранявайте остатъците от сместа в хладилника.
С помощта на кухненски робот комбинирайте 1/4 чаша гел от алое вера, 1/2 чаша зехтин, 4 капсули витамин А и 6 капсули витамин Е, изцедена течност. Нанесете сместа върху стрии и области, склонни към образуването им. Маслото ще подобри състоянието на кожата и ще предотврати образуването на стрии върху засегнатите области.
Описаните тук домашни кремове против стрии може да не премахнат напълно стриите, но определено ще подобрят състоянието на кожата, като я направят по-стегната и по-малко видима. Не забравяйте, че освен да използвате кремове за стрии, трябва да поддържате здравословен начин на живот, да приемате витамини, да спортувате много и да пиете много вода.

Каквото и да пишем по темата, ако домашните рецепти не помогнат, си трябва здрав спорт. Ако спортувате активно, стриите могат да се скрият почти напълно. 

Надяваме се, че настоящата статия ви е била полезна.