Асфалтът и бетонът са строителни материали, използвани за настилка и всеки от тях притежава предимства и недостатъци. И двата вида материали могат да се използват, както за големи участъци, така и за малки терени като улици и булеварди, паркинги или за двора и алеята на вашата къща или вила.

Процеса на асфалтиране е един от най-разпространените способи за подобряване на пътната инфраструктура. Необходими са познания за правилното му поставяне, за да може да бъде ефективно и устойчиво при използването му. Предимствата, които изпъкват са достъпна цена, скоростта на полагане и изсушаване на покритието, лесен за поддръжка и ремонт, устойчивост на деформации, водоустойчивост. Асфалтът е с дълъг експлоатационен живот и често се използва за строителни обекти, асфалтиране на пътища, малки и големи улици,  на тротоари, асфалтиране на паркинги, на дворове, на алеи и други.  Най-подходящ е за пътищата в студените райони.

Бетонът се е използвал за павиране на пътища като свързващо вещество или като основа за настилка. След като изсъхване, бетонът образува твърда повърхност, която е склонна към напукване и огъване. Използва за полагане на основи, настилки, за изграждане на мостове, архитектурни конструкции, подходящ е за зони с горещ климат, тъй като има висока устойчивост на високи температури.

Основната разлика между бетона и асфалта е при употребата им, времето на експлоатационен живот и спрямо предпочитанията на клиента и неговия проект.

За да бъде максимално ефективен резултатът при поставяне на избраната настилка, е необходимо първо да се изготви план за участъка, който ще бъде насипан с асфалт или бетон. След това обектът се почиства, отстраняват се всички пречки и неизправности, които биха нарушили гладкото преминаване на процеса.

Ако имате нужда от  услуги за асфалтирането на пътища, малки и големи улици, асфалтиране на тротоар и редене на унипаваж, асфалтиране на паркинги, на дворове, на алеи, поставяне на бетонна настилка, потърсете фирма с дългогодишен опит, модерна, надеждна и високотехнологична техника, чиито отзиви на клиенти доказват професионализма й. Всяка дейност по полагане на асфалт е оптимизирана така, че да се извършва в кратки срокове и да гарантира качествения краен резултат. При нас ще намерите качество, прецизност, коректно отношение, бързина в поставените задачи с гаранция за професионализъм. Наш приоритет са безопасните условия на труд и внимателното изпълнение на ремонтните дейности.

Ще получите полезни съвети преди поставяне на конкретната настилка на избрания участък и екип от специалисти ще извършат услугата, от която се нуждаете професионално. Спазваме всички европейските стандарти за поставяне на асфалт, гарантирано е съотношението качество-цена, срокове за изпълнение и възможности за дългосрочни взаимоотношения.