Круизите в Европа са най-масови у нас по ред причини. В настоящата статия ще ви обясним малко повече за тях, като се надяваме да сме ви максимално полезни в тази насока и да ви помогнем да изберете най-подходящия от множеството предлагани круизи.


Най-подходящото време за круизи в Европа е през по-топлите месеци с оглед на предимно умерения климат на стария континент. Това са месеците между април и ноември, когато времето е достатъчно хубаво, за да се насладим на пътуването в максимална степен. Все пак най-ангажирани са корабите, пътуващи в летните месеци. Европейските круизи са достъпни. Те предлагат едно чудесно изживяване и то на една напълно приемлива и разумна цена, която е по джоба на повече хора за разлика например на един круиз до Карибско море или около Хавай. В Европа съществува и сериозно разнообразие от дестинации, където можете да си прекарате наистина страхотно:
1. Средиземно море – това си остава най-популярната дестинация за круизи у нас, като много хора са привлечени от красивите брегове на Гърция, Турция, Италия и Испания, както и от Френската и Италианската ривиери.
2. Португалия, Франция и атлантическите острови – тези круизи са популярни изключително много по време на междинните сезони като ранната есен или късната пролет заради спецификата на техния климат.
3. Речни круизи в Европа – големите европейски реки са също една доста привлекателна дестинация за хора с по-приключенски дух, които искат да посетят най-различни места. Особено подходящо време за тези круизи е есента, когато пъстрите багри по техните брегове рисуват едни наистина изключителни картини.
4. Скандинавския полуостров и Прибалтика – подходящи за тези круизи са летните месеци. Една от характерните атракции на тези пътувания са красивите северни сияния, които изчезват само за 3-4 часа през нощта.
5. Великобритания и Ирландия – тази дестинация не е много популярна сред българските туристи, но много хора от северните страни ги предпочитат през летните месеци и началото на есента.