Макар че София не е планински град, то когато не сте ангажирани, имате възможност да отседнете в Хотел София или околностите, защото има много такива. Хотел в София, има на абсолютно всяка централна улица, които предоставят особено задоволителни условия,

освен за нощувки, освен това и отдават зали за бизнес срещи, също и много светски събрания. Значителна част от важните личности, посрещат рождените си дни или организират благотворителни мероприятия, в значителна част от хубавите хотели в София. Но ако имате желание да се отделите от сивото ежедневие на София или на някой друг голям град, резервирайте който и да е хотел във Велинград. Във Велинград ще останете очаровани от условията и от екстрите, които се оферират. Почти във всеки спа хотел във Велинград разполагат със спа екстри, възстановяващи организма ви от стрес и напрежение, наслоени от забързаното ежедневие. А и, природата и чистия въздух, дават възможност за дълги преходи през чудните горски местности преплетени в горските хижи.
Но това, само ако сте почитатели на планината. В случай че сте любители на морския бриз и морската вода, то изберете някои от големия брой хотели в Слънчев бряг, хотели в Созопол и хотели в Златни пясъци. Те също така, както много хотели във Велинград, разполагат с много услуги, за да стане екскурзията ви там страхотна. Хотели в Слънчев бряг също и хотели Златни пясъци са построени и в близост до плажната ивица, тъй-че няма да ви отнеме много време отправяйки се към плажа. В случай че не харесвате по- шумните курорти и жадувате за по-спокойна почивка, поемете към хотели в Созопол, също и хотели в Златни пясъци. В днешно време повечето хотели имат басейни, ако не искате да ходите на плаж. Това е допълнителна екстра за туристите на хотела.
И така шоколадовия си тен може да направите на две крачки от стаята, където сте резервирали, разполагайки са на шезлонг с бира в ръка. Нощният живот е зает със със забавления от различен вид. Ако се започне от народни танци, през цирковите номера на добри циркови актьори. В случай че не ви се седи на маса, а желаете да се включите активно в купона, в такъв случай отидете на механа. Във всеки един курортен черноморски град, независимо дали е по брега на морето или в центъра на селището, ще посетите голям брой нощни заведения и барове. В положение че не желаете да се придвижвате със ваш транспорт, то имате възможност да вземете тези екстри, от някоя туристическа агенция, която търгува оферти не единствено към по-горе изредените градове, така и към различни други подобни, извън територията на страната.