Тайните островни плажове са мечтано място за почивка. Представете си таен, усамотен остров, за който малко туристи знаят, и който се е запазил непокътнат от шумни компании и вълни от ваканционно настроени хора. Някъде където можете да отидете и да се наслаждавате на

една единствена забележителност – природата. Без круизни кораби, без огромни хотели или улични продавачи и сергии. Без много барове по плажовете, но с много слънце и кристално чиста вода. Ето няколко дестинации, за които си заслужава човек да си купи самолетни билети и да се насочи към спокойствието и красотата им.

Ла Бланкуила, Венецуела

Остров Ла Бланкуила се намира в Карибско море и е част от венецуелските извънбрегови владения. Островът не е населен (освен от брегова охрана), от време на време се появяват рибари или малки групичики, които обикалят мястото. Спокойният тюркоазен океан и карибските плажове правят това място любима спирка за всички, които обичат свободата. Тук е и мястото на подводен риф, който е дом на едни от най-редките черни корали в целия свят.

Тортола, Върджински острови

Най-популярният от групата на Върджинските острови е островът Тортола. За да се озовете на по-уединено кътче от него, ще трябва да пропътувате с джип сравнително дълъг черен път, който на моменти изглежда безкраен, и да стигнете до западния край на острова. Веднъж стигнали обаче, ще се озовете на спокойно и безумно красиво кътче – полумесец от бял пясък, където буквално всяка песъчинка е непозната за останалия свят, а океанът е чист, топъл и по него няма нито една вълничка. Колкото и да е отдалечено това място обаче, за него има и още една добра новина – там има бар, където сервират студени напитки и предлагат шнорхели за гмуркане. Всичко, което се иска от вас е да направите усилие да се излегнете на плажа и да се наслаждавате на факта, че сте открили това място.

На който и от тези два острова да отидете, няма да съжалявате, защото ще попаднете в райско кътче. И за да си останат тези острови ненаселени, споделяйте находката си само с близки.