За всяко момиче първата среща е много вълнуващо и отговорно събитие, защото продължаването на отношенията с избрания мъж ще зависи от резултата. Подготвяйки се за него, всяка дама иска да изглежда перфектно, включително да избере  перфектния парфюм за този повод.

Основните моменти, които трябва да имате предвид при избора на дамски парфюми за първа среща:

  • Важно е да изберете аромат, който ще бъде в хармония с настроението и имиджа ви за първа среща. Например, за да подчертаете носената от вас ефирна копринена рокля, може да използвате дамски парфюми със свежи флорални и плодови нотки. Тези аромати ще придадат на женската ви природа нежност и уязвимост. Ако желаете да завладеете избраника си с по-смел тоалет, тогава е необходим необичаен ярък аромат с добавка на мед, тамян и сандалово дърво.
  • Ако срещата се провежда в ярка топла среда, тогава е най-добре да избягвате тежки парфюми с дразнеща сладка миризма. В този случай са подходящи аромати на основата на горски плодове, цитрусови или флорални нотки. Една вечерна среща не е пълна без аромат на шоколад, мускус, сладка ванилия, подправки и кехлибар.
  • Трябва да нанесете парфюма около 20 минути преди да излезете. През този период от време, острите нотки на композицията ще изчезнат и човекът ще може да се наслади на аромата. Парфюмът трябва да се напръска върху кожата, шията и китките.

Места за нанасяне на дамски парфюм

  • Китката и ухото - Тези зони са най-пулсиращи и където ароматът се задържа най-дълго. Всички видове дамски парфюми могат да се нанасят върху тези точки;
  • Сгъвката на лакътя - Ако напръскате от дамския парфюм в тази област, можете да постигнете пълно разкриване на ароматните му компоненти. Можете да нанесете парфюма върху кожа, третирана с крем или лосион, но тази козметика трябва да е от същата серия като парфюма или без мирис;
  • Косата - Не се препоръчва да избирате точно тази зона за нанасяне на парфюм, тъй като това води до изсушаване на косата. Друг деликатен вариант е да напръскате малко парфюм върху гребена си и да срешите косата си с него;
  • Тила на главата - Тази зона запазва добре аромата, парфюмът издържа доста дълго време и се усеща с всяко движение на главата.

Дамски парфюми с феромони

Дамските парфюми с феромони съдържат елагони, които са полови хормони, насърчаващи търсенето на вашата сродна душа на подсъзнателно ниво. Само няколко капки парфюм са достатъчни, за да бъде ефектът забележим и момичето да стане привлекателно за мъжа.  Предпочитание трябва да се даде на парфюми със съдържание на растителни феромони: екстракти от джинджифил, индийско орехче, иланг-иланг, майоран, пачули.

Тези ароматни масла помагат да добавите игривост към външния си вид и да увеличите сексуалното желание на партньора си.  Съставът им  не трябва да съдържа алкохоли, разрушаващи феромоните. Също така ароматът трябва да предизвиква само положителни приятни емоции.