Облицовъчният материал от екстра клас е направен от трайни влагоустойчиви скали (например шпат, кварц или гранит) чрез смесване на глина със смлян камък и минерална боя. Порцелановият камък придобива специална здравина благодарение на пресоването

на компонентите във фурна с нажежаема жичка и изпичане при температура от 1300 градуса по Целзий. Завършването от такава плочка, при правилна инсталация и внимателна работа, може да продължи много по-дълго от аналога на плочки. Но ако трябва да закачите рафт, декорен елемент, лампа или цялостна мебел на стената или да пробиете дупка в пода, възниква въпросът как да пробиете порцеланови каменни изделия?

Съдържание:

Избор на инструмент

За да оформят отвор с желания диаметър в порцелановите каменни изделия, майсторите използват конвенционална бормашина без режим на удар, акумулаторна отвертка, стойка, машинен инструмент или специален сондажен инструмент, който съчетава предимствата на бормашина и корона. Скоростта на пробиване е 60 секунди.

След като сте избрали бормашина като основен инструмент, използвайте я при ниски или средни скорости (минимална - 300-400, максимална - 600-800), с изключение на режима на перфорация. Забележително е, че ъгълът на прилагане на силата не може да се променя категорично, тъй като впоследствие ще бъде невъзможно да се коригира извитото положение на тунела.

Има три вида свредла за свредлото: диамантени тръбни, синтеровани диамантени и разпръскващи битове. Основната разлика между двете е размерът на диаметъра и формата на върха.

Независимо от това кой инструмент сте избрали да правите дупки в порцеланови каменни изделия, погрижете се да навлажните тренировките. Наконечниците бързо се загряват без вода, което води до преждевременно износване и тъпота.

Характеристики за избор на свредла

Най-евтините инструменти за пробиване в порцеланови изделия са коронки с форма на чаша с диамантени кристали в края. Основните им предимства:

  • Ниска цена;
  • Широка гама от. Продуктите се произвеждат с различни диаметри, дължини, стъпка на диамантените сегменти и дебелина на стените;
  • Висока скорост на правене на дупки.

Основният недостатък е бързото износване. С бормашина могат да се пробият не повече от 4-5 отвора еднократно.

С помощта на спечени диамантени свредла могат да се направят от 50 до 170 отвора със или без машинен инструмент. При наличие на охлаждаща течност износоустойчивостта се увеличава с 2-3 пъти.

За да изрежете дупка с малък диаметър, можете да използвате конвенционална тренировка, като изберете аксесоар със съответния връх:

  • Пера (за гланцови, стъклени и керамични повърхности);
  • Тръбни (за пробиване на отвори с малък диаметър);
  • Пръстеновидна (за направа на обемни отвори с голям диаметър).

С каква тренировка да пробивате порцеланови каменни изделия, за да не губите много време и да получите идеалния резултат? Ако финансовите възможности позволяват, най-добрият избор са диамантените свредла за сухо пробиване на BOSCH.

В други случаи дюзата трябва редовно да се навлажнява с вода, за да се избегне прегряване. За да осигурите постоянен приток на вода, можете да си купите специален държач с велкро.

Сега знаете как да пробивате порцеланови каменни изделия у дома. Но ако нямате подходящия инструмент и опит в боравенето с професионално оборудване под ръка, обадете се на 0897-403-510 или оставете заявка на уебсайта. Нашите майстори ще се справят бързо и евтино със задача от всякаква сложност.