Със сигурност никой няма да спори, че най-важното при изграждането на къща е качествената и навременна работа. Всеки дом трябва да бъде здрав, топъл, надежден, издръжлив и удобен. Един от най-важните моменти при изграждането на къща е не само да се поставят солидни основи,

да се постави тухлена зидария, но и да се монтира правилно и ефективно покрива, както и да се избере висококачествен покрив. Покривът предпазва вътрешността на сградата от разрушителните сили на влагата и слънцето, а също така, в жегата, поддържа прохладата, а в студа топлината и комфорта в къщата. Днес на строителния пазар на покривни материали има много покривни покрития - както нови, така и стари, доказани материали. За това ще говорим днес - метални покриви.

 

За да изберете правилния покрив, трябва да се ръководите от няколко не маловажни фактора.

 

Първо, покривното покритие трябва да е надеждно, да издържа на силни пориви на вятъра, херметично и да не пропуска валежи, трайно и да издържа на тежестта на снега.

 

На второ място, покривът трябва да даде на къщата естетичен вид, да я направи по-красива и представителна.

 

Всички тези параметри са напълно съвместими с велпапе и метални керемиди, но въпросът какви материали да се използват за покрива на покрива и с коя фасада къщата ще изглежда представителна често измъчва съмняващите се купувачи. За да стигнете до определено решение, трябва внимателно да проучите всички опции.

 

Глинените плочки, които имат отличен декоративен ефект, както и отлични експлоатационни характеристики, винаги са били считани за класически покрив, те продължават да бъдат актуални и днес. Глинените керемиди са издръжливи, добре устойчиви на влиянието на околната среда, лесни за ремонт и подмяна на отделни части на покрива. Единственият недостатък на глинените плочки е тяхната висока цена. С помощта на непрекъснато развиващите се технологии производителите подходиха към този проблем от другата страна и започнаха да произвеждат нов тип плочки, но не от глина, а от метал.

 

Металните са уникално, универсално покривно покритие, направено под формата на листове, които имат отлична гъвкавост, различни форми, подходящи са за транспортиране и са леки. Металните керемиди, за разлика от други материали за покрива на сгради, се монтират много лесно, понасят температурни промени и са устойчиви, при професионален монтаж, на силни пориви на вятъра и атмосферни валежи. Металните керемиди се режат лесно, което позволява на дизайнерите на проекти да използват цялото си въображение, за да монтират покрив, който е оригинален по форма и цвят. На пазара можете да намерите метални керемиди с различни цветове и профили, така че са идеалni за покрива на сгради за всякакви цели и освен това са в състояние да придадът на структурата красота и оригиналност.

 

Металната керемида е листен покривен материал, изработен от поцинкована ламарина, валцуван метал със сложна форма, покрит със специален полимерен състав, за да го предпази от влиянието на околната среда и други фактори, а също така придава естетичен вид поради своя цвят. Сложната форма на валцуваните продукти почти в идеалния случай имитира естествени керамични плочки и се произвежда под формата на листове с дължина от 0,5 до 8 метра, което прави възможно използването на този материал, без да бъде особено ограничено от удобството на доставката и монтажа.

Източник - Stroitelstvo.eu

 

 

**Конзола за дебъг на Joomla!**

**Сесия**

**Информация за профила**

**Използвана памет**

**Заявки към базата данни**

**Зареждане на грешките в езиковите файлове**

**Заредени езикови файлове**

**Ред без превод**