Съгласете се, че разработването на проект за дизайн на апартамент е много отговорен процес. И не бива да се доверявате на първата компания на, която попаднете. Когато приключите с четенето на тази статия, ще разберете защо това е вярно. Добре дошли в компанията за дизайн и ремонт „ВМ Ремонти” в София . 

Днес ще научите как всъщност се осъществява взаимодействието между клиента и фирмата за проектиране и ремонт. Освен ако, разбира се, тази компания не подходи отговорно към изпълнението на задълженията си. И така, на какво да обърнете внимание и на кого да поверите създаването на дизайнерски проект за апартамент в нова сграда в София или в стар фонд.

Как протича разработването на проект за интериорен дизайн

Вие със сигурност сте нетърпеливи да научите за последователността от действия и нюансите, ние ще опишем всичко това подробно в статията. Но първо, нека кажем няколко думи за това защо не е нужно да се притеснявате за нищо, ако кандидатствате във „ВМ Ремонти”:

 • Важно е да поверите целия цикъл на работа на една ръка, така че резултатът от работата в екип да надхвърли вашите очаквания. Можем да го реализираме с безупречно качество! Предлагаме  да поръчате проект за интериорен дизайнили набор от работи:  дизайнерски проект и ремонт на апартамент . В крайна сметка „ВМ Ремонти” не е просто дизайнерско студио в София, но и компания за ремонт на апартаменти.
 • Преди да направите избор, можете предварително да разгледате  отзиви, видео ревютаза нашата работа,  Портфолио от дизайни на апартаменти,  Портфолио от ремонти на апартаменти. Освен това сме готови да организираме за вас екскурзия до едно от съоръженията на „ВМ Ремонти”, където в момента извършваме ремонт по дизайнерски проект в София.
 • Извършваме всички видове работа сами, тоест служители на пълен работен ден, избрани от стотици кандидати. Всеки специалист изпълнява работата на тясна специализация. Все пак майстори на всички занаяти няма, има майстори в професията си, каквито са нашите опитни и висококвалифицирани специалисти. 
 • Пазете се от измамници, аматьори и фирми еднодневки. Ние работим от 2010 г., като усъвършенстваме уменията си и подобряваме уменията на опитни специалисти в персонала на компанията.
 • Винаги сключваме договор за разработване на дизайнерски проект и действаме стриктно в рамките на планирания бюджет. Без неприятни изненади за вас, само удобно сътрудничество и качествено свършена работа в срок!Какво е важно да направите, преди да започне разработването на проект за дизайн на апартамент

За да разберете, дори преди интериорният дизайнер да започне творческия процес, трябва да научите възможно най-много информация от клиента. Тоест, вие говорите за вашите предпочитания, а дизайнерът трябва да улови и най-малките нюанси, за да интерпретира точно и правилно вашите желания. В същото време е много важно комуникацията между вас и дизайнера да се установи веднага. И все пак, именно този специалист, като на магия, ще направи вместо Вас проекта за мечтан ремонт. Но нека преминем към същността на въпроса и да поговорим за етапите, които трябва да се преодолеят по пътя към перфектния ремонт.

Какви етапи от дизайнерския проект трябва да бъдат изпълнени един по един, така че резултатът да ви устройва

 1. Анкетиране, тоест попълване на специално изготвен въпросник от клиента.
 2. Отпътуване на проектанта за измервания.
 3. Решения за планиране, за които ще ви разкажем по-подробно.
 4. Колажиране, което не се предлага от всички интериорни дизайнери в София.
 5. 3D визуализация, като в „ВМ Ремонти” е максимално близка до оригинала.
 6. Работни чертежи, необходими на сервизите за точно възпроизвеждане на идеята.
 7. Архитектурен надзор, чието изпълнение е силно желано от Вас.

Какво означава етапът на разпит, който се провежда преди изготвянето на проект за апартамент

Много компании говорят за това колко е важно да познаете, въплъщавайки идеята на клиента. Предпочитаме да не гадаем, а да действаме със сигурност. За да направите това, предлагаме да попълните въпросник. Това е един вид въпросник, който клиентът попълва под стриктното ръководство на дизайнера. Тоест идвате в офиса на „ВМ Ремонти” и в комфортна обстановка записвате своите предпочитания и изисквания. Именно тази информация е в основата на техническото задание, според което директно се разработва проекта.

Какви други опции има за попълване на Техническото задание за проектиране

Ако искате да поръчате дистанционен дизайн на апартамент , тогава не е необходимо да идвате в нашия офис. В този случай можете да го направите по един от следните начини:

 • Независимо, като получите информация на имейл адреса.
 • В телефонен разговор с нашия дизайнер, задавайки въпроси по пътя.
 • Използване на видеоконференция в месинджър или удобна за вас програма, например Skype.

Какви точки трябва да бъдат отразени във въпросника

Важно е първоначално да определите сумата, която искате да покриете при извършване на ремонт до ключ. Това е много важен момент, който не всеки може да предвиди. Винаги знаем как правилно да разпределим финансите, за да не похарчим една трета от бюджета за ремонт на диван в хола.

Състав на семейството  , навици, начин на живот

Опишете подробно начина си на живот от гледна точка на това, което е важно за вас в апартамента. Това включва състава на семейството, възрастта на всеки човек, живеещ в апартамента, интереси, ежедневие и дори планове за бъдещето. Защо е важно? Ако, да предположим, през следващите години се планира попълване в семейството, тогава трябва да вземете това предвид дори на етапа на създаване на дизайнерски проект. В противен случай, след раждането на дете, дизайнът може да загуби своята релевантност.

Оформление, цветове, текстури, нюанси

Характеристики на оформлението и характеристиките на жилищата, които са важни за вас. Това включва количеството естествена светлина, наличието на изолирани зони и стаи, подреждането на бани (отделни или комбинирани). Освен това е препоръчително веднага да посочите предпочитаните тонове, мебели и цветове. Например харесвате тъмни подове и големи модулни дивани. 

Трябва също така да посочите какво харесвате във вашия апартамент. Да кажем, че това е просторна всекидневна, с която не възнамерявате да се разделите. И, напротив, трябва да кажете това, което абсолютно не ви харесва. Да кажем, че това е бар в кухнята.

Ето как изглежда пример за техническо задание за дизайнерски проект

 

Измерване на помещенията за дизайнерския проект и разработване на планови решения

Може би следващите две стъпки трябва да се комбинират. Но първо, нека поговорим за измерването преди проектирането. Тази процедура не бива да се подценява, защото цената на ремонта зависи от точността на нейното изпълнение. Грешките на неопитни дизайнери струват на клиентите хиляди левове, трябва да признаете, че това е изключително неприятно. 

Защо се случва това? Да предположим, че е направена грешка при измерването на ниша за вградени мебели и уреди. Е, в резултат на това поръчаните мебели просто не се вписват на мястото, определено за тях.

Как се измерва една стая от ВМ Ремонти

При нас подобни изненади са изключени по две причини:

 1. Нашите интериорни дизайнери са опитни професионалисти. Те внимателно и извършват всички необходими измервания, като проверяват няколко пъти.
 2. За да направим точни размери на помещенията, използваме модерна техника. Това се нарича 3D измерване. Тоест, когато като рентгенова снимка се сканира стая. По този начин е възможно не само да се получат най-точните изчисления, но и да се вземат предвид инженерните единици в тях. Специалистът прехвърля получените данни в програма, която ви позволява да симулирате преустройство и да подредите мебели около апартамента, засега само виртуално.

Колко време отнема измерването на апартамент преди проектирането

По правило отнема около час и половина до два часа. Времето зависи пряко от площта на жилището и неговата конфигурация.

Как се "ражда" проектът за преустройство на апартамента

За да разберете, не винаги е възможно да се стигне до същината от първия път, тоест да се предложи окончателната версия. Да, това не е необходимо да се прави, защото трябва да се предложат алтернативни възможности за клиента. Ето защо дизайнерът предлага няколко вида преустройство, от които да избирате, обикновено два или три. Разбира се, това не е нещо, дошло от нищото, а опции, съставени на базата на въпросника (TOR). 

За да получите представа за преустройството на апартамент от заданието, трябва да свържете знания и опит. В края на краищата е необходимо да се спазват правилата за дизайн на осветлението, ергономичността и, разбира се, стилистичните характеристики на стаята. В допълнение към това, работа на опитен дизайнер е да измисли полезни и удобни начини за игра с пространството. Тази концепция предполага, че всяко нещо в къщата ще бъде разположено на мястото си. 

В крайна сметка, ако направите красив, но не добре обмислен дизайн, тогава апартаментът ще стане претрупан. С този подход красивият дизайн просто ще изчезне под купчина неща, които нямат място. Ето няколко примера за разбиране:

 • Зона за поставяне на улични обувки, така че мръсотията да не прониква в хола и спалнята.
 • Ниши за козметика и аксесоари за баня в банята.
 • Обмислена съблекалня, място за съхранение на консумативи за гладене и така нататък.

Защо ще бъдете доволни навсякъде, когато ремоделирате за дизайнерски проект

Всички действия се координират от дизайнера с вас. Тоест, когато вече сте избрали опцията за преустройство, която харесвате, тя трябва да бъде пригодена към идеала. 


Магнитната дъска е идеална за това, офисът на „ВМ Ремонти” със сигурност разполага с нея. Можете да премествате части върху него, като по този начин променяте пространството на бъдещия апартамент. На практика това изглежда така: вземаме за основа по-малък вариант на апартамента, в който променяме оформлението, подреждаме мебели, уреди и оборудване. 

Така ясно виждате какъв може да бъде резултатът. Нашият дизайнер ще предложи варианти и ще "премести стените" на плана, докато не останете напълно доволни от предложеното оформление.

Защо и как се прави колаж

Така че стигнахме до най-интересното, говорим за интериорни стилове и избор на стил за декориране на вашия апартамент. Задачата на дизайнера в този случай е да разбере правилно какъв стил иска да види клиентът. Това е първото, но не основното. Основното нещо е да се улови всеки щрих, който клиентът е отразил в техническото задание, по отношение на стила на дизайна. 

Тук трябва да отрежете неподходящото, нежеланото и това, което категорично не ви харесва. И така, оказва се, че дизайнерът:

 1. Определя вкусовите предпочитания на клиента, изработва колажи, муудбордове, скици.
 2. Съгласува интериорни колажи с вас, за да можете визуално да възприемате информацията и да я коригирате, ако е необходимо.


Какви интериорни колажи не отразяват

 • Текстурата на използваните материали и повърхности на мебели, декор, оборудване.
 • Обем на предмети, включително лампи, мебели, уреди.
 • Директно мебелите, които трябва да бъдат инсталирани.
 • Атмосферата в помещенията.

За да се вземе предвид всичко това, трябва да се извърши визуализация.

Какво е 3d визуализация на интериора

Идеална 3D визуализация може да се получи само на базата на проверени и висококачествени колажи. Точно това се случва, когато работите с нас. И вече използвайки интериорни колажи, се разработва 3D визуализация. Тя е ангажирана с дизайнер-визуализатор, който е свързан с процеса на този етап. И има и такова нещо като дизайнерски комплект.

Какво прави дизайнерът на комплекти?

Този специалист избира осветителни тела, аналози на мебели, водопровод, декор. И всичко това се прави в рамките на планирания бюджет за ремонт. Тоест се оказва, че дори на етапа на разработване на дизайнерски проект клиентът разбира колко ще му струва основен ремонт на апартамент в София.

Какви са практическите ползи от 3D визуализацията

Това е възможност да видите реалистична картина на бъдещия интериор. Би било по-правилно да се каже, че визуализацията е снимка на интериора след ремонт, който все още не е в действителност. И за разлика от колажите, върху него можете да видите текстури, тип осветление, мебели, декор, тоест всичко, за което преди само можете да гадаете.

Дизайнерски проект: чертежи

И така, след като клиентът се съгласи на 3D визуализация, чертожникът започва процеса на изпълнение на работата. Именно той разработва пълен набор от чертежи за строителни майстори. 

Какъв трябва да бъде съставът на работния проект

AI-1 Чертеж с размери по отношение на инженерните мрежи AI-2 План за демонтиране на прегради и инженерни съоръжения AI-3 План на издигнати конструкции и прегради AI-4 План за преустройство с маркиране на отвори за прозорци и врати AI- 5 План за подреждане на мебели и оборудване AI-6 Етажен план, показващ: маркировки на нивото на пода, вид на настилката, модел и размери. Разрез на подовата конструкция с обозначение на слоевете на покритието AI-7 План на разположението на подовия цокъл

AI-8 План на тавана, указващ вида на използвания материал, отделни единици и секции AI-9 План на поставяне на таван корниз AI-10 План на разположение на осветителното тяло, обвързване на осветителните гнезда AI-11 План на превключвателя, показващ включването на групи осветителни тела AI-12 Електрически план за разположение на гнездата и електрически контакти с препратка към геометрични размери AI-13 План за разположение на електрическо подово отопление с препратка към контролера AI-14 План за разположение на санитарно оборудване с препратка към изводи и приложение на монтажни чертежи от производителя AI-15 материал

AI-16 Спецификация на панелите на вратите и отворите AI-17 Довършителен списък AI-19 Реалистична 3D визуализация

Какво се случва, след като получите пълен набор от чертежи за строители

Освен това нашите специалисти извършват точно изчисление и правят оценка за ремонта и довършителните работи на апартамента. Можете да сте сигурни, че това ще бъде много подробна оценка на ремонта, в която ще вземем предвид всеки сантиметър от площта на апартамента. Вече след като дойде време да започнете ремонта, препоръчваме да използвате услугата архитектурен надзор. Всъщност това е контролът от страна на проектанта при извършване на ремонт.  

Архитектурният надзор предполага не само съответствие с чертежите, но и избор на материали, включително, например, нюанс на боя или модел на оформление на плочки в банята. Дизайнерът и екипа  са в постоянна връзка. В допълнение, дизайнерът координира доставката на материали, прави пътувания до магазина и се грижи за комуникацията със сродни компании, включително доставчици на мебели и оборудване.  

Важно е да се отбележи, че на определен етап проектанта трябва да извърши повторни измервания. А за избора на мебели той се свързва с вече споменатия от нас в статията въпрос за пикера. И, разбира се, можете да се възползвате от значителната отстъпка, която дизайнерът има, благодарение на дългогодишното сътрудничество с доверени доставчици.  

„ВМ Ремонти” работи честно! Никога не вземаме рушвети, нито един от нашите служители. И ние по принцип не ви налагаме фирми с егоистични цели. Това е твърда и ясна позиция на ръководството на нашето студио за дизайн и ремонт. 

Е, ние ви разказахме достатъчно подробно за всички етапи на взаимодействие. В резултат на сътрудничество получавате завършен проект, който точно отразява съгласуваната от вас идея на дизайнера.

Визуализация

 

Внедряване

Ако имате въпроси относно начина, по който си взаимодействаме, не се колебайте да се свържете с нашите специалисти. Щастливи сме да ви предоставим компетентни съвети абсолютно безплатно.  Обадете се на  тел.0896221099.