Разберете какви са плюсовете и минусите на закупуването на апартамент чрез брокер на недвижими имоти.

   Покупката на апартамент е едно от най-важните решения в живота ви. Въпреки че ще намерите стотици ръководства и съвети за закупуване на недвижими имоти в интернет, може би си струва да поверите тази задача на професионалисти? Какви са предимствата на работата с посредник и за какво трябва да внимавате? И най-важното - изгодна ли е изобщо такава сделка?

  Основните задачи на брокера на недвижими имоти включват: събиране и представяне на оферти за продажба на апартаменти, подготовка на необходимите формалности и проверка на съответствието на подписаните документи. Така че брокерът първо трябва да намери апартамент, който най-добре отговаря на вашите очаквания и след това да ви помогне да го купите. Много е удобно, не мислите ли? Защо тогава покупката на апартамент чрез посредник често поражда толкова много притеснения?

Комисионна от агенция за недвижими имоти при покупка на апартамент - колко е?

  Една от най-честите причини, поради които купувачите на апартаменти решават да не използват посредник, е цената на такава услуга. Агенциите за недвижими имоти използват комисионна система, което означава, че възнаграждението на брокера ще зависи от стойността на апартамента, който купувате. Обикновено посредниците взимат комисионна от 1 до дори 3 процента. стойност на имота (плюс ДДС върху комисионната от 23%).

Избор на оферти и организиране на срещи

  Всеки, който поне веднъж се е опитал да наеме апартамент, знае, че това е досаден, тромав и отнемащ време процес. Още повече време и енергия трябва да се харчат за закупуване на недвижими имоти. Вземете под внимание, че брокерът разполага със собствена база данни с реклами.

  Той също така знае на кои уебсайтове се появяват най-атрактивните оферти. Така че не е нужно да разглеждате десетина страници с реклами за продажба на апартаменти всеки ден . Брокерът ще го направи вместо вас и ще се опита да насрочи срещи с продавачите в най-удобното за вас време.

Източник: kredit-consult.com

СТАТИЯТА НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА ЛИЦА ПОД 18 ГОДИНИ!