Въпросите за декорацията на помещенията са много важни в интериорния дизайн. Именно благодарение на декоративните елементи се постига правилното настроение и се задава общия тон. Както се казва, разковничето е в дребните неща.

Декор за баня в минималистичен стил

Декорирането на малката баня трябва да бъде дискретно и въплътено в красотата на плавните линии и изчистените форми. И така, как можете да украсите банята си по законите на минимализма? 

Свещите са чудесен начин за украса на баня, независимо от размера й. В просторна баня ще стоят чудесно големите свещи в масивни свещници – можете да превърнете стаята в едно райско кътче с тяхна помощ. Не по-малко добра декорация са и ароматните  свещи – те са идеалното средство за релаксираща терапия. Този елемент от интериора ви позволява да получите пълно удоволствие и удовлетворение от естетическия вид на стаята!

Още идеи за декорация

Поставете вази или саксии с цветя, добавете към тях камъни, бамбук, морски елементи - всички тези неща са в състояние да преобразят напълно всяка баня и да й придадат завършен вид. Не забравяйте да украсите с картини, пана или фотографии.

Огледалото в банята

Огледало с всякаква форма и размер е едно наистина практично решение, което също така ще създаде усещането за простор. Огледалните и гланцови материали оживяват модерна баня. Помислете предварително за местоположението на огледалната повърхност - не се препоръчва инсталацията на две огледала едно срещу друго.

Тайните на успешната декорация на банята

Всеки елемент трябва да е на мястото си – случайното и недообмислено поставяне на декоративни детайли може да наруши хармонията на целия интериор.

Осветление

Осветлението за баня има две функции - една като източник на светлина и втора – като декорация на интериора. Същевременно и визуално увеличава размера на стаята и „повдига“ тавана.

В банята трябва да има поне едно таванно осветително тяло, като най-добрият вариант е да инсталирате допълните осветителни тела на стената, например, над мивката. За пълен завършек и истински разкош, добавете и декоративно /сервизно/ осветление.

Източник: vsichko-za-baniata.com