Планирате ли да купите апартамент от вторичния пазар? Разберете на какво да обърнете внимание, за да запазите транзакцията си в безопасност.

  Нови или употребявани - това е един от първите въпроси, които хората, които планират да си купят апартамент, си задават. Ако вече сте решили и искате да инвестирате в недвижими имоти на вторичния пазар, не забравяйте да се подготвите добре за сделката. Благодарение на това ще избегнете неприятни изненади и най-важното - ще спестите много.

  Защо не искаме да инвестираме в употребявани апартаменти? Основните причини са липсата на свобода в интериорния дизайн и лошото техническо състояние на старите сгради. Междувременно недвижимите имоти втора ръка не са само прашни апартаменти, оставени от баба. Как да изберем най-добрите, без да се притесняваме за финансите си?

Апартамент втора ръка - какво си струва да знаете?

  Много хора се страхуват да не купят апартамент от вторичния пазар. Правилно ли е? Не забравяйте, че закупуването на недвижими имоти е голямо решение и не трябва да го приемате с лека ръка. Независимо дали инвестирате в нов или употребяван апартамент, следвайте принципа на ограничено доверие.

  Във ваш интерес е да проверите всички документи и да определите техническото състояние на помещенията и сградата. Ако се плашите от формалностите, свързани с покупката на апартамент, потърсете професионален съвет. Ще трябва да доплатите за услугите на посредник, но ще получите помощ на всеки етап от транзакцията.

Апартамент втора ръка - какво трябва да проверите преди да купите?

  Първото нещо, което трябва да проверите, когато купувате апартамент за вторичен пазар, е местоположението. Обърнете внимание дали наблизо има магазини, клиника, университет, училище и детска ясла (дори ако все още нямате деца, това може да се промени в бъдеще). След това разберете къде се намират най-близките спирки на обществения транспорт.

   Проверете колко време ще ви отнеме пътуването до работа с избраното транспортно средство и се уверете, че в района не са планирани големи инвестиции, които биха могли да попречат на пътуването ви за по-дълъг период от време. За тази цел си струва да разгледаме плановете за пространствено развитие. Ще ги намерите на уебсайта на избраната кметство. Когато посещавате апартамент за първи път, доверете се на интуицията си. Разходете се из имението, за да видите дали мястото е, което отговаря на вашите очаквания (например наоколо има много зеленина, наблизо има фитнес зала или спортно игрище).

Източник: emporiki.bg