Един от често обсъжданите въпроси от страна шофьорите в страната ни, е пряк свързан със застраховката гражданска отговорност. Обикновено тази тема на разговор никога не ще престане да подбужда интереса. Прави ни силно впечатление обаче, че значителен процент от собствениците на превозни средства и онези, които управляват такива, не са достатъчно наясно с условията на самата застраховка. За да бъдем максимално полезни за вас, то ние създадохме тази статия, в която възнамеряваме да посочим няколко съществени важни неща, според нашата преценка и мислене, отнасящи се до застрахователната полица.

Преди обаче да преминем към съществената част на нещата, то ще отворим една малка скоба, в която да вмъкнем ценна информация, която би могла да ви е полезна сега или в бъдеще. Съветваме ви да посетите сайта SmartIns.bg, където ще попаднете на десетки реномирани и утвърдени застрахователни компании. Имате възможността да извършите консултация, преди да заплатите за застрахователния продукт. Сега обаче нека преминем към съществения въпрос, който заляга в епицентъра на статията.

За какво да внимаваме при сключването на застраховка Гражданска отговорност

Едно от нещата, към които е редно да подходите сериозно и отговорно, е пряк свързано с избора на компания, от чиито услуги и продукти да се възползвате. Смятаме, че хората, които не реагират адекватно, тоест доверяват се на първата срещната, са в позиция след време да си навлекат сериозни неприятности, обвързани с глоби, които се пишат на тяхна сметка.

При необходимост бихте могли да се посъветвате или консултирате с ваши близки, познати или роднини, на които съвсем скоро им е предстояло да подновяват полицата. Всяка една информация ще ви бъде полезна и ще ви позволи да вземете правилно решение. Разбира се, това съвсем не е всичко, за което да внимавате при сключването на такъв вид застраховане.

Помнете, че застраховка Гражданска отговорност е задължителна за всеки собственик на автомобил и хората, които управляват такъв, без превозното средство да е тяхна лична придобивка. Когато се качвате зад волана на автомобила, то първото нещо, за което да се информирате трябва да е свързано именно със застраховката.

Носете в себе си документите, които със сигурност следва да предоставите, в случай че подлежите на проверка от страна на съблюдаващите органи. Залепвайте стикера внимателно на предното стъкло, от страната на шофьора, като позиционирането му не пречи на добрата видимост по никакъв начин.

Винаги информирайте застрахователя, ако съществуват някакви подробности и конкретика, свързани с вашето превозно средство. Не си позволявайте своеволия, тъй като рано или късно ще си заплатите за грешките.

Дори и да не бъдете директно проверени от съблюдаващи органи, то твърде вероятно е да попаднете на някоя от онези стационарни камери, които имат функцията да извършват автоматична проверка на автомобила ви.

Надяваме се информацията да ви е била наистина полезна и да сме успели да отговорим на по-голямата част от въпросите, които сте си задавали в продължение на дълго време. В случай, че любопитството ви остане незадоволено, то напомняме ви, че имате възможността да посетите SmartIns.bg, където ще научите всичко, свързано с гражданската отговорност.