Вероятно не сте мислили за това, но обувките изпращат на хората, които изразяват определени качества от характера. Замислявли ли сте се кой е любимия ви модел обувки - класически стилети или спортни маратонки? Любимият ви чифт обувки показва много за вашия характер.

 

Спортни обувки

Маратонките и всички видове спортни обувки показват, че вие сте активен и практичен човек, който не се интересува какво ще кажат другите за него. Лесно бихте могли да станете добър спортист, защото постигането на резултати е вашият начин на живот. Имате отзивчив характер, а приятелите и познатите ви смятат за общителни. Обичате дългите разходки и да пътувате.

 

Цветове и шарки

Цветът на обувките също играе голяма роля в психологическия портрет на човека. Ярките цветове показват, че техният собственик е готов за нови постижения. По-специално леопардовият печат информира, че сте "диви" и искате да се забавлявате! Ярките цветове в обувките са предпочитани от уверени, екстравертни жени, които обичат да бъдат в светлината на прожекторите. Обувките им просто отразяват тяхната уникалност. Тези момичета винаги са в течение с тенденциите и не се страхуват да експерименти. Носенето на модерни и оригинални дамски обувки на висок ток е обичайно за тях.

За разлика от тях, дамите, които не са почитатели на екстравагнтните модели и цветове, а предпочитат черните обувки може да се каже, че са по-консервативни. Те имат доста сложна психическа организация, а практичността и елегантността за тях винаги са на първо място. Тези жени често избират съдбата на кариеристите и постигат значителен успех в бизнеса.

 

Какво издават за нас обувките?

През зимните месеци много жени предпочитат да носят класически високи ботуши, като по този начин подчертават своята смелост, дързост и увереност. Както с токчета, така и с равна подметка, тези обувки правят краката на жените много привлекателни. Ако ботушите над коляното заемат специално място в сърцето ви, тогава вие сте личност, която не се страхува да се изразява и обичате да бъдете забелязани от другите. Стремежът към екстравагантност не ви е чужд, както и любовта към това да сте център на вниманието.

В гардероба на всяка жена трябва да има различни видове обувки. Сменяйки редовно своите обувки, жената не просто задоволява капризите си - тя изразява себе си, оформя настроението си и създава атмосфера около себе си. Ето защо, обмисляйки вашия тоалет за важно събитие следващия път, не забравяйте да обърнете внимание на избора на обувки. Не се страхувайте да се промените: ако днес сте в настроение да носите маркови стилети на високи токчета, то утре може отново да изпълнявате ролята си на отговорна бизнес дама в сдържани черни обувки, а през уикенда да си осигурите небрежен вид със спортни обувки.