Независимо от актуалните модни тенденции е доста трудно да намерите църковен костюм или дамска рокля, които да отговарят както на вашия бюджет, така и на вашата скромност и повод. Когато мислите да закупите рокля или костюм за повод или за вашето редовно посещение на църква  има общоприети универсални принципи за спазване на църковните изисквания. Те включват:

Дължината на роклята;

Плътност на облеклото;

Дълбочината на деколтето;

Цвят на рокля, костюм;

Дискретни, скромни материи.

Като цяло много жени, които ходят на църква с повод или без, се оплакват, че е трудно да се намери църковно облекло. Именно защото то трябва да бъде скромно и да попада в спектъра на гореспоменатите категории. Това се дължи главно на съвременните модни тенденции, който пускат на пазара множество неща, които са доста екстравагантни и неподходящи за църква. И наистина е така. Посещенията в универсалния магазин често водят до положителни резултати, въпреки че може да се наложи да премахнете или добавите дължина на роклята, да добавите дантела или нещо друго, с което да покриете големия отвор на деколтето.

Проблемът при закупуването на църковни костюми от дизайнери на дамски облекла е, че дизайнерът ще се стреми да отговори на нуждите на масовия пазар, когато проектира дрехите си. Масовият характер в повечето случаи се основава на яркост с определена степен на откритост, смелост при демонстриране на женското тяло. Като такива, тези дизайни често се основават на модни тенденции, които често са далеч от класически и консервативни модели.

Цветовите схеми на модерните тоалети също са проектирани в съответствие с модните тенденции. Много ярки и преливащи цветове са оценени от модерните дизайнери, но тези цветове могат да бъдат твърде ярки и разсейващи, за да отговорят на изискванията на църквата. Цветовите схеми също се променят с развитието на модните тенденции. Просто е неприлично да ходите на църква с повод или без в ярка, модерна рокля, секси, подчертаваща женските прелести. Църквата винаги се е стремяла към скромност в поведението и облеклото на своите съмишленици. Така че ще трябва да оставите по-голямата част от ежедневното или парти облеклото си у дома.

Източник: kapere.com