Барабанът е един от най-древните музикални инструменти, изобретени от човечеството. Барабаните са в кръвта ни. Палеонтолозите откриват тези инструменти, на които са играли нашите предци преди десетки хиляди години по цялата планета. Следователно ритмичната пулсация на този инструмент е вплетена в нас на подсъзнателно ниво.

  На вашето внимание ви предоставяме 4, поради които трябва да се опитате да се научите как да свирите на барабани!

  1. Барабаните са лечебни и терапевтични

  Много научни изследвания са доказали, че барабаните укрепват имунната система и облекчават стреса. Това е особено вярно в наше време за хора, работещи от 9 до 18, или дори по-късно. Учени от Медицинския център Мидвил (САЩ) показаха, че свиренето на барабани увеличава броя на нашите имунни защитници (NK клетки), а също така има значително намаляване на хормона на стреса кортизол. Дори забелязвам себе си, когато седнете на инсталацията и биете час с цялото си сърце - стресът е изчезнал.

  1. Барабаните развиват интелигентност

  Авторът на добре познатата програма за ранно детско развитие Глен Доман преди половин век доказа, че е важно децата от първите месеци да развиват бимануални умения (работа с две ръце едновременно). Това пряко засяга интелигентността на детето. Но това важи и за възрастните. В края на краищата, когато свирите на барабани, участват и четирите крайника, които изпълняват различни движения.

  1. При барабаните началният етап обикновено е по-бърз, отколкото при другите инструменти

  Разбира се, всичко зависи от желанието и от това колко тренирате, но за да свирите нещо прилично на китара или пиано, трябва да минат няколко месеца. На барабаните от първите уроци получавате прости и люлеещи се ритми, от които се наслаждавате. И това е много вълнуващо и вдъхновяващо! Така че барабаните са чудесни музикални инструменти за тези, които искат да се пробват в музиката.

  1. И най -важното - свиренето на барабани ви дава уникални емоции

Когато седнете за барабаните забравяте всички проблеми. Можете да почукате и наденица за ваше удоволствие!