Да свириш на китара е талант, който трудно се постига. Има различни методи и начини за уроци по цигулка, но един от най-използваните и лесни методи е обучение с онлайн уроци и видеоклипове в интернет.

Интернет е чудесен начин за споделяне на знания и милиони хора го използват, за да вземат уроци по цигулка онлайн.

Има много YouTube видеоклипове, които могат да ви запознаят с инструмента. Има също така професионални музиканти, които ви дават съвети и трикове за подобряване на свиренето ви, като например:

Как да държите лъка правилно?

Как се свири бележка на струните?

Как да държим цигулка?

Как се слага правилно колофон?

И така нататък..

Картината казва повече от хиляда думи, а видеоклиповете се състоят от няколко снимки в секунда. Това може да помогне на начинаещите цигулки да разберат как да изпълняват някои от по-трудните техники за тях.

Има и много канали в YouTube, посветени на цигулката, които ви показват как да свирите определени песни чрез раздели или как да овладеете определени техники за цигулка. Независимо дали се опитвате да научите определена поп, джаз, рок или класическа пиеса, ще намерите видеоклипове с опитни цигулари, които ви казват как да свирите всяка нота.

Има и други места онлайн, за да се научите да свирите на цигулка! Въпреки че не всеки има видео уроци, те все пак могат да бъдат интересно четиво и полезно за подобряване на свиренето на цигулка.

Предимството на интернет е, че можете да получите достъп до ресурсите почти навсякъде по света и по всяко време на деня. Ако имате проблеми със съня и все още сте будни в 3 часа, може би си струва да използвате този път, за да прочетете за техника, която не сте разбрали напълно. Също така може да ви помогне да заспите!

Източник: prosound.bg