Нека се опитаме да се замислим, защо да свирим на китара? Какви трябва да бъдат причините човек (момче или момиче) да вземе музикални инструменти и да започне да се учи да свири?

Защо да свирим на китара?

  1. Това искат родителите. Тази проста причина може да бъде основна за тийнейджъри и ученици. Често се случва родителите да изпращат децата си в музикални училища или музикални класове само защото те сами искат. Дете може или не може да развие интерес към музиката, но все пак трябва да свири на музикални инструменти.
  2. Втората популярна причина, поради която хората се научават да свирят на китара, е лично желание и вътрешно влечение към музиката. Тази причина може да бъде разложена на много различни случаи и обстоятелства, но нейната същност няма да се промени. В един момент от живота човек осъзнава, че иска да учи музика и се захваща с най-достъпния и най -популярен инструмент - китарата. Дори и без никакво музикално образование, такива хора често постигат огромен успех, превръщат се в „звезди“ и получават световно признание.
  3. Всеки го прави. Ако човек или момиче са постоянно заобиколени от "музикални" приятели или приятелки, има лично желание да съответства на обществото и дори да стане по-добро. В този случай човек може да вземе музикален инструмент и да овладее техниката на китара достатъчно бързо.

  Да речем, заобиколени от благоприятна „музикална“ среда, винаги ще получавате полезни съвети от опитни китаристи, ще се отървете от много грешки и много скоро ще се научите да свирите „като всички останали“. В този случай нивото на вашата техника ще бъде равно на нивото на музикално образование на целия екип, тъй като ще трябва да се развивате сами.

  1. Искате да бъдете музикант. Нормална причина, която се ражда в момента на избор на определена житейска професия, житейски път. В един момент тийнейджър решава, че харесва живота на музикант, че би искал да си изкарва прехраната само като свири на китара. При такива обстоятелства е изключително важно да не пропуснете този начален период и да се опитате да постигнете първите успехи в музикалното поле.

  Ако успехът не се появи през първите няколко години, има вероятност да се откажете и да превърнете китарата в хоби, а не в цел в живота. В редки случаи такава причина тласка зрелите хора към музиката.