С достатъчно квадратни метри на разположение, организацията на банята може да се окаже много приятно занимание. Най-малкото няма да се притеснявате от липса на достатъчно място, където да поставите необходимото оборудване и различните декоративни елементи.

Голямата баня може да бъде разделена условно на отделни зони - "мокра", тоалетно помещение и пералня.

Стилове

Модерният дизайн предполага използването на барокови, антични или ориенталски стилове за баня. Класиката също е перфектно решение за оформяне на интериора на една голяма баня.

Дизайн на баня в модерен стил

Кажете ДА на удобствата! Искам и вана, и душ - не се колебайте да реализирате идеята. Може би искате биде и тоалетна? Нищо не трябва да ви притеснява, позволете си да ви е удобно.

Две мивки също е популярно решение за големите бани. Много съпрузи предпочитат да имат собствени мивки.  Колкото до формите и цветовете на мивките, то те се избират въз основа на стила на декорация на стаята.

Елегантност и простор

Не е необходимо да се монтират елементите от декора само по стените. Какво ще се случи, ако инсталирате самостоятелна вана с впечатляващи, елегантни крака? Определено нещо красиво.

Плочки

Плочките за баня са само едно от възможните решения за довършителните работи. Всъщност, в най-сухите части на стаята тапетите и боите са напълно приемливи. Експериментирайте и реализирайте идеите си на воля.

Симетрия

Придържайте се към симетрично разположение на декора и мебелите. Естетиката е много важна!

Прозорец в банята

Прозорецът в една баня е невероятно решение за добавяне на естествена светлина. Между другото, ако се притеснявате от погледите на съседите си, можете да поставите матови стикери върху стъклото. Прозорците от тавана до пода също са доста популярни.

Съхранение

Ако минимализмът ви привлича, тогава, разбира се, можете да избегнете инсталирането на много шкафове. Но организацията на помещенията е много важна. Козметика, текстил, битова химия, хавлиени кърпи - нека всичко се съхранява в естетични шкафове, особено ако размерът на стаята го позволява.