SEO оптимизиране на сайт -  комплекс от работа на уебсайт, който е насочен към подобряване на видимостта в търсещите машини, при органично търсене в Google.

SEO оптимизацията  се състои от 2 вида работа: вътрешна оптимизация и външна SEO. SEO оптимизацията на сайта е набор от мерки, насочени към повишаване на позицията на сайта в резултатите от търсачката за съответни заявки във връзка със страниците на сайта. Методите за оптимизация на уебсайтове се разделят на два вида работа: работа с вътрешни фактори и работа с външни фактори.

Черно-сивата SEO оптимизация е рисков начин за популяризиране на сайт, при който има голям шанс даден сайт да бъде санкциониран от търсачката. Бялата SEO оптимизация е безопасен метод за промоция, който минимизира рисковете сайтът да попадне под филтъра на търсачката. Алтернативно определение - какво е оптимизация: SEO оптимизацията на сайта е първият етап от работата в SEO, подготвяйки сайт за по-добри позиции в търсачка. Оптимизацията на уебсайтове помага да разберете търсачката, за кои ключови думи трябва да покажете сайта в търсене.

Вътрешна SEO - касае се за отивчив дизайн, по-бързо зареждане на сайта, оптимизиран и добре структуриран текст, добър код, добра структура, менюта, които са в помощ на посетителя, както и много други.

Повече за ВЪТРЕШНА СЕО ОПТИМИЗАЦИЯ, можете да научите от тук