Често, сблъсквайки се с интериорен дизайн, се заемаме първо с кухненското пространство. Да разполагаме с удобна, функционална и красива кухня е мечта за всяко домакинство – ето защо не е никак изненадващо, че стартираме процеса по обзавеждане именно от кухнята.

Един от начините да се сдобием с наистина блестяща и удобна стая, са т.нар. кухни по поръчка – индивидуални проекти, които следват изцяло изискванията и желанията на клиента. Дизайнерският екип, на който ще се доверите за целта, неминуемо ще се допита до вашите виждания и ще създаде проект, който изцяло да се вписва в клиентските ви представи. Това е и основното предимство на създаването на кухни по поръчка.

Ето няколко полезни идеи за създаването на кухни по поръчка

Говорейки за кухни по поръчка, първо следва да вземем под внимание спецификите на помещението. Именно по него ще се ръководим относно големината и разположението на различните кухненски корпуси. Спрямо вида на стаята, бихте могли да изберете кухни по поръчка, които са с Г-образна, П-образна форма или пък прави модели. Всичко зависи от най-подходящия дизайн спрямо архитектурните особености на помещението и спрямо личните ви вкусове.

Всички кухни по поръчка биха могли да бъдат създадени с горен и долен ред шкафове, а при наличието на по-малко вещи за съхранение, с лекота можете да се лишите от горния ред компоненти. На мястото на шкафове при този вид кухни по поръчка бихте могли да заложите на рафтове или етажерки – подреждайте по тях скъпи на сърцето ви сувенири, аксесоари или готварски книги, които биха се превърнали в съвсем удачен и правещ впечатление акцент във вашите кухни по поръчка.

Цветовото оформление също зависи изцяло от вас – съществуват голям брой начини за осъществяване на покритие в различни цветове за вашите ПДЧ и МДФ профили. Отново всичко зависи от личните ви предпочитания и вкусове. Споделете с дизайнерския си екип какво харесвате и той с готовност ще претвори желанията ви в реален индивидуален проект.

Опцията с кухни по поръчка е идеална и за онези от вас, които с убеденост биха предпочитали друг да няма като техния модел кухня. Ако пазарувате от мебелни магазини, предлагащи готови модели, то няма как да избегнете това – там се предлагат варианти, съобразени с масов вкус. Залагайки на кухни по поръчка обаче, вие категорично ще разполагате с уникална по рода си кухня, изцяло съобразена със спецификите и особеностите на вашето помещение.

Друго предимство на кухни по поръчка се крие във възможността да съчетаете кухненските плоскости и мебели с останалия интериор в жилището. Така ще притежавате хомогенен дизайн, който ще издаде усета ви по отношение на красотата, лукса и елегантността.