Нека да разгледаме основната бяла техника, без която нито едно домакинство не може.

Хладилник

На първо място измерваме мястото, където сме поставили хладилника. Понякога трябва да потърсите модел, който да пасне точно на мястото на стария.

Най-популярният модел на хладилника е двукамерен. Разделя се на няколко вида: Най-компактният и удобен вариант е с фризер отдолу, тъй като го използваме по-рядко от хладилника.

Но ако размерите на кухнята позволяват и имате много членове на домакинството, ви съветваме да разгледате по-отблизо по-просторните френски и американски варианти.

Друг съвет е да потърсите хладилник със зона за свежест. Има специална температура и влажност, така че зеленчуците и билките се съхраняват по-дълго, а прясното месо и рибата остават охладени, но не и замразени. 

Ако кухнята или семейството ви са малки и от време на време ядете замразени храни, можете да разгледате еднокамерни модели. Тяхната височина, не надвишава 150 см, а ширина и дълбочина - не повече от 60 см.

За да изчислите оптималния обем на хладилника, използвайте формулата: 120 литра на човек + 60 литра за останалата част от семейството. Тоест, ако сте трима, насочете се към модели с обем плюс-минус 240 литра.

Някои модели хладилници са оборудвани с wi-fi и могат да се управляват с вашия телефон. Звучи примамливо, но струва ли си да плащате допълнително, за да влезете в приложението  за контрол на вашата бяла техника, няколко пъти в годината и да включите режима „ваканция“?

Печка

Не можете без печка в кухнята. Просто трябва да решите каква ви трябва: газова, електрическа, индукция или стъклокерамика.И ако всичко е ясно с първите два вида(те се избират в зависимост от къщата), останалото се избира според вашите предпочитания.

Когато избирате печка, помислете колко ви трябва модел с фурна. Котлонът може да се монтира върху кухненски мебели и да се спести място, а за случаите, когато искате да изпечете нещо, закупете малка отделна фурна.

Изборът на бяла техника винаги е бил трудно решение, но с нашите съвети и напътствие, ще вземете най-добрия продукт от който се нуждаете.