Работните или предпазни обувки се използват активно не само в тежката промишленост, но и в предприятията от леката промишленост. Ботушите, ниските обувки и сандалите от този вид служат като надеждна защита на краката от външни неблагоприятни фактори: от механични повреди при излагане на химикали. Например медицинската обувка може да се използва и в хранителната промишленост - тя отговаря на строгите изисквания на санитарните и хигиенните стандарти. Повече подробности за разновидностите и характеристиките на използването на работни обувки ще ви представим в тази статия.

Предпазни ботуши, ниски обувки, сандали, медицински обувки

Като начало си струва да разберем класификацията на предпазните обувки. Има няколко начина за разделяне на работни ботуши, ниски обувки и сандали на групи:

  • по метода на производство: шприцоване, странични шевове, заковаване, каучук, специални обувки за помещения (например медицински);
  • по предназначение: от токов удар, от плъзгане, от висока влажност, от високи температури, от огън, от химикали;
  • на външен вид: работни ботуши, ниски обувки, сандали, калъфи за обувки.

Всеки тип предпазни обувки има редица уникални характеристики и предназначения заради обхвата на тяхното приложение. Например работните ботуши и ниските обувки са изработени от висококачествени материали и са предназначени да предпазват краката от падащи тежки предмети, намалявайки неблагоприятното въздействие на повърхността, по която трябва да ходите. Медицинските обувки и сандали са хигиенични - обикновено са бели и показват когато има замърсяване. Те имат слаба защитна функция, така че не трябва да се използват при други условия.

Значително предимство на много модели работни обувки е използването им в ежедневието. Предпазни ботуши, ниски обувки, сандали могат успешно да се носят на улицата, разхождайки се с тях, особено през зимния сезон, ако сте доволни от външния вид на такива обувки. Но ще бъдете уверени в надеждната защита на краката си от повреди. Медицинските изделия са много подходящи за използване в заводи за преработка на храни, магазини и офиси - те са леки и удобни.

В сайта ни
www.rabotnioblekla.bg ще откриете богат асортимент от работни обувки за всяка сфера. При нас може да намерите: боти и високи работни обувки, половинки, сабо, защитни сандали, санитарни обувки, обувки за заварчици, туристически обувки, официални обувки, ботуши и галоши. Ще останете доволни от качеството и добрата цена. За повече информация, може да се свържете с нас на посочените номера.